Terug

Waarom zaten er beestjes in mijn hondenkoekjes?

Sandra van Hattum

Hallo,

 

Ik heb een vraag over het bewaren van hondenkoekjes. Ik heb thuis een hele grote tubberware doos, daar bewaar ik allemaal verschillende soorten hondenkoekjes in. Dit zijn dichte maar ook geopende verpakkingen. Nu kwam ik pas geleden tussen de koekjes "MAAIEN" tegen, vooral in de koekjes met gaatjes erin. Mijn hond is pas geleden een dag heel ziek geweest, diarree en overgeven. Ik weet niet of dit met die maaien te maken kan hebben? Misschien is dit wel puur toeval hoor!

 

Ik vraag me dan ook af hoe deze beestjes in die doos komen, bewaar ik het misschien niet goed? Of zit het te lang in die doos? Ik ben er erg van geschokken, en durf bijna geen koekjes meer te geven. Ik controleer alles heel goed, en koop geen koekjes meer waar beestjes in kunnen kruipen.

 

Ik hoop dat u een antwoord heeft op mijn vraag.

 

Alvast bedankt voor het lezen van mijn brief.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sandra van Hattum


1 Antwoord

Antwoord van De Huisdiersuper

Beste Sandra,

Het is een beetje moeilijk antwoorden omdat er een aantal feiten ontbreken. Er zijn een aantal factoren die je nooit tegen kan houden echter wel zoveel mogelijk kan beperken. Voor het bewaren kan de temperatuur een oorzaak zijn. Ook het moment van openen van de tupperware doos kan er net een vlieg landen en bijvoorbeeld een eitje achterlaten.

Het is nooit goed maar als dit in een grorte uitzondering gebeurt zal hij of zij er geen dagen last van moeten hebben. Ik neem aan dat uw hond volleidg is ingeent.

Met vriendelijke groeten,

Team van de Huisdiersuper


Middelweg 32
5253CA Nieuwkuijk (Noord-Brabant)
Telefoonnummer: 073-8795409
Mobiele telefoon: 06-16445489